Εισαγωγή στη Συστημική Αναπαράσταση

Η Συστημική Αναπαράσταση, είναι ένας από τους σύγχρονους τρόπους για αναγνώριση, αποδοχή, κάθαρση και συμφιλίωση στη ζωή μας. Βασίζεται στις μελέτες και βιωματική εμπειρία του Γερμανού ψυχοθεραπευτή Bert Hellinger, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί εφευρέτης ή εμπνευστής αυτής της μεθόδου.

Στην Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση μπαίνουμε σε μία βαθιά διαδικασία πολύπλευρων συνειδητοποιήσεων. Τα θέματα και τα αίτια που έρχονται στην επιφάνεια μέσα από την ομάδα, διευθετούνται με ισορροπία και αρμονία. Αυτοί οι παράγοντες που μέχρι τώρα προξενούσαν πόνο, εγκλωβισμό, καταστροφικές καταστάσεις, αδρανοποίηση, φοβίες και άλλα, λύνονται και απελευθερώνονται ομαλά και με ευκολία.

Τον Μάρτιο του 2017 συναντήσαμε τον Emerson Bastos ο οποίος συντόνισε για τα μέλη του Ανθίζω, μία μοναδική ομάδα θεραπείας. Αναλύσαμε τα οφέλη της αναπαράστασης για εκείνους που θέτουν το αίτημά τους αλλά επίσης και για όλους που συμμετέχουν, είτε ενεργά μέσα από κάποιο ρόλο ως εκπρόσωποι, είτε παθητικά, εκτός ρόλου, με την παρουσία τους και μόνο ως κοινού.

Η συστημική των τριών είναι μία απλουστευμένη μορφή της συστημικής αναπαράστασης και πραγματοποιείται σε ατομικό επίπεδο. Ανάλογα το θέμα που μας απασχολεί μπορούμε να ορίσουμε τις θέσεις στο χρόνο, θέσεις προσέγγισης και θέσεις γνώσης. Είναι μία εξαιρετική προσέγγιση για κάθε θέμα. Περισσότερα εδώ.

Advertisement