Εσωτερική Καθοδήγηση

Έχεις έρθει σε επαφή με τον δημιουργικό οραματισμό; Είναι όταν καθοδηγήσε να χαλαρώσεις το νου και να φανταστείς κάτι με κλειστά μάτια. Τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το διαλογισμό και συγκεκριμένα την ενσυνειδητότητα. 

Εμπνευσμένη από το βιβλίο “Ψάξε μέσα σου” του Chade-Meng Tan, θα έρθουμε σε επαφή με πρακτικές, που κατα το συγγραφέα, μπορούν να οδηγήσουν σε παγκόσμια ειρήνη. Πως; Μέσω της εσωτερικής ειρήνης, αναγόμενο σε συλλογικό επίπεδο.

Σε ατομικό επίπεδο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενισχύσει να απολαμβάνεις σε μεγαλύτερο βαθμό και με μεγαλύτερη άνεση τις ευχάριστες στιγμές της ζωής σου, να τις πολλαπλασιάζεις και να μετατρέπεις τις “φαινομενικά” δυσάρεστες στιγμές σε μικρά θαύματα! Σε ομαδικό επίπεδο, τα μαθήματα μας παρέχουν τη δομή και το έναυσμα να ασχοληθούμε μόνοι μας με τις πρακτικές, ενώ ταυτόχρονα έχουμε το κίνητρο να συνεχίσουμε όλοι μαζί, ως ομάδα. Με χιούμορ, χαλαρή διάθεση και μέσα από την άνεση του δικού μας χώρου, συνδεόμαστε μέσω zoom, κάθε Τετάρτη (για αγγλόφωνους 21.00 CET) και κάθε Πέμπτη (για ελληνόφωνους 22.00 ώρα Αθήνας) για να μοιραστούμε, να μάθουμε και να πάμε ένα βήμα πιο πέρα την σχέση μας με τον εαυτό μας και να συντονιστούμε με την εσωτερική μας καθοδήγηση. Είτε έχεις εξοικειωθεί με τον διαλογισμό είτε όχι, με αυτό το πρόγραμμα μπορείς να προχωρήσεις στο δικό σου επίπεδο άνεσης, κάνοντας τα βήματα στο βαθμό που χρειάζεσαι. Αν πάλι, είσαι μάστερ του διαλογισμού, θα χαρούμε να παρευρεθείς, να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας και να φρεσκάρεις τη προσέγγισή σου. έλα να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας 🙂

Τα λίγο πιο πρακτικά τώρα. 

Η εισαγωγή για αυτό το ταξίδι έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, 20.00 CET μέσω zoom. Σε αυτή τη πρώτη συνάντηση μοιράστηκα πληροφορίες για το πρόγραμμα, για το βιβλίο στο οποίο οφείλεται η υλοποίηση του προγράμματος και κάποια σημεία κλειδιά για τον διαλογισμό και τον δημιουργικό οραματισμό! 

Συνολικά 10 μαθήματα, ένα κάθε εβδομάδα, με διάρκεια 60-90’. Η συνεισφορά συμμετοχής είναι 15€ ανά φορά ή 40€ ανά μήνα (5 μαθήματα). Για να δεσμεύσεις τη θέση σου, κάνε κλικ εδώ.

Οκ, καταλαβαίνω ότι όλο αυτό είναι ένα βοηθητικό εργαλείο για να βρω την εσωτερική μου ειρήνη μπλα μπλα μπλά. Πως δουλεύει όμως; 

Κάτσε άνετα να στα πω. Ο διαλογισμός είναι η προσέγγιση όπου ο νους γίνεται τόσο συνειδητός στη στιγμή, που μοιάζει να σιωπά. Η φιλοσοφία του διαλογισμού, υποστηρίζει πως δημιουργώντας “χώρο” μέσα στο νου μας, μία συνειδητή “παύση” από τις σκέψεις μας, ερχόμαστε σε άμεση σύνδεση με την αυθεντική εσωτερική μας φωνή, τον Ανώτερο Εαυτό κατα κάποιες προσεγγίσεις ή πιο απλά την εσωτερική μας καθοδήγηση. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό σταδιακά θα οικειοποιηθούμε αυτή τη “παύση” και θα μάθουμε πότε, πως και γιατί να τη χρησιμοποιούμε συνειδητά.

Αν νιώθεις πως το πρόγραμμα αυτό είναι το κατάλληλο για σένα, μπορείς να κλείσεις τη συμμετοχή σου για τα 5 πρώτα μαθήματα, ή για όλο το πρόγραμμα, εδώ.

Σημείωση: αν υπάρξει φορά που δεν μπορείς να συνδεθείς στη συνάντησή μας, υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον το έχουμε επικοινωνήσει, να τη λάβεις σε βίντεο.

Advertisement