Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να κάνω μία συνεδρία;
Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις συνεδρία γιατί νιώθεις πως θέλεις μία αλλαγή ή θες να διαχειριστείς μία αλλαγή. Ακόμη αν θες να ανακαλύψεις τους μηχανισμούς του μυαλού σου, να ενισχύσεις την σχέση σου με τον εαυτό σου και τους άλλους, να αναβαθμίσεις την ικανότητά σου να επικοινωνείς και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου, να αυξήσεις την ικανότητά σου να απολαμβάνεις, να μειώσεις το στρες και την αγωνία, να αυξήσεις την αίσθηση του σκοπού στη καθημερινότητά σου, να επεκτείνεις την ζώνη ασφαλείας σου, να ενισχύσεις τη δημιουργικότητά σου, οι ατομικές συνεδρίες λειτουργούν σαν ένα πεδίο σποράς και ανάπτυξης όλων των παραπάνω.

Τι ακριβώς γίνεται σε μία συνεδρία;
Στην ουσία συζητάμε. Οι περισσότερες μέθοδοι που συνδυάζονται στις συνεδρίες, έχουν ως ξεκίνημα τη λεκτική επικοινωνία. Πολλές φορές, κατά τη συνεδρία, ίσως να κλείσουμε τα μάτια, περισσότερο για να εστιάσεις σε κάποια ανάμνηση, εικόνα ή συναίσθημα ή για να συγκεντρωθούμε μαζί σε κάτι. Ίσως σε καθοδηγήσω να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου (όπως «σκέψου ένα ροζ ελέφαντα»), να αναπνεύσεις, είτε βαθιά και χαλαρωτικά, είτε με ένα συγκεκριμένο τρόπο (διαλογισμός και τεχνικές breathwork). Ανάλογα το θέμα της συνεδρίας είτε θα έρθεις σε επαφή με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου ως παρατηρητής, είτε θα συνδεθείς με το εδώ και τώρα σε μία ενεργή συνθήκη ύπαρξης, πέρα από σκέψεις. Δεν υπάρχουν λάθη σε μία συνεδρία, είμαστε μαζί σε μία διαδικασία ανακάλυψης.

Πως ξέρω ότι πετυχαίνει η συνεδρία;
Όταν ξεκινάμε τη συνεδρία, ορίζουμε τι είναι αυτό που θέλεις να κερδίσεις μέσα από αυτή. Κάποιες φορές είναι ένα συναίσθημα, άλλες φορές είναι κάποια πληροφορία, ή η απελευθέρωση από κάποια αίσθηση, ή ακόμα και η ίδια η εμπειρία. Η συνεδρία είναι ένα βήμα που επέλεξες ώστε να εξελιχθείς και να ανακαλύψεις εσένα και τους υποσυνείδητους μηχανισμούς που τρέχουν τη ζωή σου. Μέσα από αυτή την εμπειρία, θα πάρεις πληροφορίες, από εσένα για σένα, ερεθίσματα και το διαισθητικό έναυσμα, για να κάνεις όλες τις επιλογές που χρειάζεσαι. Τις επιλογές, τις κάνεις εσύ συνειδητά πλέον. Την επιτυχία την καθορίζεις και τη δημιουργείς εσύ.

Που γίνονται οι συνεδρίες; Ποια είναι η διάρκεια και το κόστος;
Οι συνεδρίες είναι ατομικές και γίνονται μέσω zoom, google meets ή μέσω άλλης πλατφόρμας. H διάρκεια κατά μέσω όρο είναι 60′ και το κόστος είναι 40€. Συστήνεται να διαθέσεις τουλάχιστον 15′ για τον εαυτό σου, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ασχολία, πριν και μετά τη συνεδρία.

Ποια είναι η μεθοδολογία που ακολουθείται στις συνεδρίες;
Η κεντρική προσέγγιση είναι προπονητική ζωής (life coaching) με στοιχεία από πολλές άλλες μεθόδους προσωπικής ανάπτυξης και επικοινωνίας. Τεχνικές ενσωμάτωσης (embodied coaching), εργασία συστημάτων (systemic coaching), ασκήσεις διαλογισμού και η μη βίαιη επικοινωνία (non violent communication), είναι μερικά από τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις συνεδρίες.

Advertisement