Ανθίζω

Αν και το «Ανθίζω» γεννήθηκε το 2015, συνειδητοποίησα τι συμβολίζει για μένα στο τέλος του 2021. Το «Ανθίζω» είναι μία υπενθύμιση πως η διαδικασία κρύβει πολλούς θησαυρούς, ίσως περισσότερους και απ’ ότι το αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει στο βιβλίο Radical Honesty, ο Brad Blanton PhD «η εργασία της ψυχοθεραπείας είναι να επανα-γειώσει τους ανθρώπους στο κόσμο της εμπειρίας» και αναγνωρίζοντας από προσωπική εμπειρία τη σημαντικότητα αυτής της δήλωσης, εξερευνώ τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το κατορθώσουμε. Μέσα από την επανα-γείωση, ιδανικά, μπορούμε να έχουμε επίγνωση των προγραμματισμών μας και τρυφερά να αγκαλιάσουμε το άτομο στο οποίο ενσαρκωθήκαμε.

Βαθιά επηρεασμένη από πνευματικές διδασκαλίες, το διαλογισμό, την εργασία συστημάτων, τη προπονητική ζωής (life coaching), τη θετική ψυχολογία, τις εναλλακτικές θεραπείες, τη Μη Βίαιη Επικοινωνία, το breathwork, το μινιμαλισμό, το βιγκανισμό, σαμάνικες προσεγγίσεις και με αποκορύφωμα την περιπατητική μου εμπειρία από την Ολλανδία στην Ισπανία, μοιράζομαι αυτά που σαν λουλούδια ξεπηδούν από μέσα μου και προσμένουν να εκδηλωθούν και να εκπληρώσουν το σκοπό τους.

Το όραμά μου είναι ένας ειρηνικός κόσμος με ειλικρίνεια, σεβασμό και ελευθερία. Πιστεύω πως ένας συλλογικός κόσμος συμβίωσης, μπορεί να επιτευχθεί όταν ζούμε κατ’ αυτόν το τρόπο, ο κάθε ένας ατομικά, μέσα μας και γύρω μας, όλοι μαζί. Ναι, η συνθήκη της εσωτερικής ειρήνης είναι μία διαδικασία και αμφιβάλω αν μπορεί να είναι ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Θα το περιέγραφα περισσότερο με το να μάθουμε να κάνουμε ποδήλατο. Δεν σημαίνει πως θα είμαστε πάντα εκεί που θέλουμε τη στιγμή που θέλουμε, μόνο και μόνο επειδή ξέρουμε να κάνουμε πετάλι. Γνωρίζοντας όμως πως, μπορούμε να πάμε εκεί που θέλουμε, ενώ απολαμβάνουμε τη διαδρομή.

Θα το θέλαμε ίσως πολύ να ξέραμε πως όταν θα στρίψουμε σε αυτή τη πολυπόθητη γωνία, όταν θα γίνει αυτό το Χ που επιδιώκουμε, τότε… τότε θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε και να ζήσουμε… Μάντεψε όμως… Ζούμε ήδη! Και αν και αυτό το Χ μπορεί να προσφέρει μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και απόλαυση, η διάρκεια της διαδρομής περιέχει περισσότερη διάρκεια ζωής απ’ ότι η παύση της άφιξης.
Είμαι εδώ για σένα που το κυνήγι του θησαυρού είναι μάταιο όταν το «ψάξιμο» είναι αγγαρεία. Είμαι εδώ για σένα που θέλεις να ανακαλύψεις τρόπους να διανθίσεις τη καθημερινότητά σου με ποιότητες απελευθέρωσης και εμπιστοσύνης. Για σένα που θες να θυμηθείς πως το κυνήγι θησαυρού είναι ένα παιχνίδι.

«Μερικές φορές χρειάζεσαι κάποιον να κρατήσει «τον χώρο» για σένα. Να νιώσεις πως έχεις χώρο και χρόνο να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή, να συμφιλιώσεις το εσωτερικό σου παιδί με τον εσωτερικό σου γονέα και να ανθίσει ένας συμφιλιωμένος εαυτός»
Χριστίνα Βαζίρ

Μέσω του «Ανθίζω» παρέχω συνεδρίες, ομαδικά και ατομικά προγράμματα, εμπειρίες, βιωματικά σεμινάρια με σκοπό, όχι πια την «αυτοβελτίωση», αλλά την επιστροφή στην αρχή, την συνάντηση με τον εαυτό μας, με ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και συμφιλίωση.

Advertisement